HOME

Wij zijn een actieve scoutinggroep nabij het centrum van Venlo en staan garant voor activiteiten voor jong en oud in deze wijk. In deze wijk zijn we zo bekend, dat we een continue stroom van (nieuwe) leden en stafleden hebben. Het resultaat is een gezonde en levendige scoutinggroep. 


               Ook lid worden? Klik snel op Lid worden!


Scouting Baden Powell 
staat voor uitdaging!

Bij Scouting besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Scouts hebben veel plezier met elkaar en leren samen te werken en respect te hebben voor de ander. Kinderen en jongeren ontwikkelen zich bij Scouting op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen de ruimte om te ontdekken en te leren. Via deze website houden we je op de hoogte van alles wat er binnen onze Scoutinggroep gebeurt. Natuurlijk vind je hier ook alles over Scouting in het algemeen, de groep, hoe je een keertje kunt komen kijken en jeugdlid of vrijwilliger kunt worden.

Wie zijn wij?
Onze groep heeft meer dan 75 jeugdleden en wordt mogelijk gemaakt door 30 leiding valt binnen Regio Maasven.

Deze Scoutingregio ondersteunt de groepen met speladviezen, trainingen voor leidinggevenden en de uitleen van materialen. Alle regio’s vormen samen Scouting Nederland. In totaal bevat Scouting Nederland 1.100 Scoutinggroepen met gezamenlijk maar liefst 85.000 jeugdleden en 25.000 vrijwilligers. Scouting maakt onderscheid tussen land-, water- en luchtscouts. Scouting Baden Powell behoort tot de landscouts van Scouting Nederland.