Als je een keer bij onze scoutinggroep wilt komen kijken dan mag je tijdens de opkomsten langs komen, of vooraf contact opnemen via email met de secretaris van onze groep Je kan dan maximaal 3 keer kijken of Scouting je bevalt, en als er dan geen wachtlijst is, kun je daarna lid worden van onze scoutinggroep. Als je na het kijken lid wilt worden, dan is het de bedoeling dat je het aanmeldingsformulier compleet invult en verzendt. Als je lid bent en bijvoorbeeld je adresgegevens wilt wijzigen dan kan dat via de stafleden van de desbetreffende speltak.

AANMELDEN?
              KLIK DAN HIER!

Speltakken

Speltakken zijn de leeftijdsgroepen binnen onze vereniging. Zo worden onze jongste leden Bevers genoemd en spelen zij samen in de wereld van Lange Doener en trekken onze Scouts er samen op uit om de wereld te ontdekken,..

ben je tussen de 5 en 7 jaar, dan mag je je bij de Bevers
Vanaf 7 jaar en nog geen 11 jaar spelen de jongens als Welpen en meisjes als Shanti
Vanaf 11 jaar ontdek je samen de wereld als Scout
Vanaf 15 jaar ben je Explorer en leer je op eigen kracht met jouw team te werken
Ben je ouder dan 18 jaar? Dan mag je de Stam komen verblijden met jouw gezelligheid en om samen activiteiten te organiseren en te ondernemen.

Wat kost het?

Scouting is één van de goedkoopste vormen van vrijetijdsbesteding. Als je lid wordt van onze scoutinggroep betaal je jaarlijks contributie. De contributie verschilt per leeftijdsgroep, omdat ook de gemaakte kosten verschillen. Per 1 januari 2014 bedraagt de contributie per jaar:

• Bevers € 81,- per jaar
  • Welpen en Shanti's, Scouts en Explorers € 111,00 per jaar
  • Stamleden zijn ook  staflid en betalen per opkomst en/of activiteit

Naast deze kosten zijn er nog kosten verbonden aan het zomerkamp, het uniform en spullen als een slaapzak, een matje en een zaklamp voor als je op Hike of weekend gaat.

Waar haalt Scouting Baden Powell haar overige inkomsten vandaan?

De inkomsten van Scouting Baden Powell komen voor een groot deel uit de contributie. Daarnaast wordt ons clubgebouw, de Pyramide, gedurende het gehele jaar verhuurd, ook dat levert de broodnodige inkomsten op waarmeer de onderhoudskosten betaald kunnen worden. Maar dan zijn we er nog niet; we krijgen bijvoorbeeld ook nog een beperkte subsidie van de gemeente Venlo. Verder houden verschillende speltakken elk jaar één of meerdere acties om de clubkas te spekken; bijvoorbeeld een kerstdiner of we verkopen loten van de Nationale Scouting Loterij.

Wat doet Scouting Baden Powell met de inkomsten?

De inkomsten gebruikt de groep in eerste instantie natuurlijk voor de jeugdleden. Spelmateriaal zoals pennen, potloden, papier, ballen e.d., maar ook tenten en ander kampeermateriaal worden ervan gekocht. Daarnaast gaat een deel zitten in de kosten die gemaakt moeten worden voor het gebouw en in de contributie die we aan Scouting Nederland betalen. Verder nemen trainingskosten voor leiding ook een belangrijke plaats in op de jaarlijkse begroting van Scouting Baden Powell.

Hoe zit het met de kampen?
Het zomerkamp is een vast onderdeel van ons scoutingseizoen. Dat geldt ook voor een Hike of weekend. Tijdens een hike bivakkeren wij een weekend in een tent of in een blokhut. Wij gaan jaarlijks in de eerste week van de basisschoolvakantie op kamp. Aan het kamp en hike zijn extra overnachtingskosten verbonden. Hierover kan de speltakleiding u meer over vertellen.